Tietoa sivuista

Luistarin kotisivuprojektia ja löytötietokantaa on toteuttanut joukko arkeologeja ja sarjakuvantekijä vuosina 2017-19. Suurin osa työn rahoituksesta on peräisin Suomen kulttuurirahaston Satakunnan rahastolta. Kiitämme yhteistyöstä lämpimästi muitakin rahoittajia, Museovirastoa, Turun yliopiston Kipot ja kielet-hanketta ja erityisesti kaikkia vuosien 2018-19 valokuvaustapahtumiin osallistuneita. Tähän saakka digitoituihin opinnäytteisiin liittyen suuri kiitos Luistari-opinnäytteiden tekijöille sekä Helsingin, Oulun ja Turun yliopistojen arkeologian oppiaineille ja yliopistokirjastojen henkilökunnille.

Luistarin löytymisestä tuli maaliskuussa 2019 kuluneeksi tasan 50 vuotta. Kotisivuprojektimme ja sen tukena toimiva Luistarin tutkimukset-sivu toivoo, että arkeologinen tutkimus jatkuu yhtä vilkkaana ainakin seuraavat puoli vuosisataa!

Lue lisää

Luistarin merkityksestä

Luistarin kotisivuprojektista (Eura-blogi 3.6.2019)

Tekijät

FT Eva Ahl-Waris on keskiajantutkimukseen erikoistunut historioitsija, joka on työskennellyt myös arkeologian parissa. Hän on kääntänyt kotisivujen tekstit ruotsiksi.

FM Heli Etu-Sihvola on arkeologi, joka on erikoistunut luun isotooppianalyyseihin. Hän tutkii Helsingin yliopistossa valmistelemassaan väitöskirjassaan Luistaria. Heli on ideoinut projektin ja tuottanut sivuille sisältöä. Hän vastaa sivuston teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta.

FM Jussi Kinnunen on mallintamiseen erikoistunut arkeologi ja geologi. Hän mallintaa väitöskirjassaan keskiajan Turkua. Jussi on toteuttanut Luistarin muinaispuiston laserkeilauksen ja yhdistänyt mittausdatan hautakarttaan ja tietokantaan.

FM Ulla Moilanen on arkeologi, joka on erikoistunut hautakohteiden tutkimukseen, yhteisöarkeologiaan ja rautakauden esinetutkimukseen. Hän tutkii väitöskirjassaan rautakauden ja historiallisen ajan hautaustapoja. Ulla on kirjoittanut sivujen tekstejä sekä ottanut esinevalokuvia ja elävöityskuvia.

Tuomas Myllylä on sarjakuvantekijä, joka on erikoistunut historia-aiheisissa töissään viikinkiajan kuvitukseen (Pakanat-sarja). Hän on piirtänyt sivujamme varten Luistariin löytöjen inspiroiman kuvasarjan.

FM Sofia Paasikivi on arkeologi ja museologian yliopisto-opettaja Turun yliopistossa. Hän on toteuttanut projektissamme Luistarin löytötietokantaa ja digitoinut Turun yliopistossa tehtyjä opinnäytetöitä.

Sivuja koskevaa palautetta voi lähettää osoitteeseen info ät luistari piste fi.

Rahoittajat

Seppä ja tyytyväinen asiakas Euran Härkänummen viikinkikylässä. Kuva: Ulla Moilanen.

Siirry sivun alkuun